Hoverboard

Hoverboard

Csalók élnek vissza a bankkártya adatokkal!

Cégnevekkel együtt hozzuk nyilvánosságra a leleplezett profilokat!

2017. november 02. - Segwayguy

Nem csak a silány minőség kering a piacon, de megjelentek a csalók is...

Nem tudom melyik a felháborítóbb, a csalás vagy az emberi ostobaság.

Fogtunk egy olyan terméket, ami manapság nagyon kelendő és nagyító alá tettük. Bejött ez a hoverboard őrület. Mikor még kezdő cipőben járt és kevés gyártó tudta a megfelelő minőséget hozni, akkor arany áron futott. Majd jöttek a vakmerő cégek akik szuper olcsón leterítették Amerikát. Na, azok voltak az igazán nagy kártevők, hiszen innen a „kigyullad” imázs. Lassan kihevertük. Rengetek munkával megbízható cégek újra élesztették a hoverboard lázat. Mutatós, izgalmas, ténylegesen fejlesztő hatású és a kölykök megvesznek érte. Erre most itt az újabb lehúzás.

Nem csak a silány minőség kering a piacon, de megjelentek a csalók is. Nemzetközi szinten követnek el visszaéléseket bankkártya adatokkal. Egyre több olyan cég hirdet instragrammon és facebookon nevetséges árakon „mini segway-t” amennyiért egyetlen pici kínai se tudna alaplapot, giroszkópokat és akkumulátort alvázra gyorsfűzőzni…nem hogy bármi működőt összeszerelni.

Íme egy lista a cégekről, akik nem szállítanak, csak a bankkártya adatokat gyűjtik (akik megörültek a vissza nem térő áraknak, azoknak azonnali kártyacsere javasolt) és azok, akiknél nem lehet a beígért garancia problémákat érvényesíteni. Extrába találsz a listán három megbízható magyarországi kereskedőt is.

 Tanulságos eseteket gyűjtöttünk össze. Jó olvasgatást!

Amennyiben téged is megkárosítottak, kérlek lépj velünk kapcsolatba!

Factory Outlet- instán és facebookon hirdet. Kártya adatokat gyűjtött. Irreálisan alacsony ár lehetett volna gyanús.Naponta szaporodnak a képeik alatt a kommentek, miszerint hónapokkal ezelőtti kártyás fizetés után sem szállítanak. Az összeg elég alacsony ahhoz, minthogy komolyabb jogi következményeket hozzan magával. Tényleg nem értem, hogy aki megrendel egy átlag 80-130 ezer forint közötti cuccot 50 euróért az mit gondol?! Megcsinálta az év buliját?

img_1016.jpg

 Hoveboad-shop facebook hirdetéssel kereste a pénzést. Irreálisan alacsony árakat ígért. Szintén nem szállít. Itt is egy fordító gomb benyomásával könnyedén olvashatjuk az előttünk lekaszált országok kommentjeit, miszerint átverés az egész. Lehetünk mi az egyetlen szerencsések, akik megkapják a várva-várt hoverboardot, de a lotó nyereményre is hasonló esélyünk van.

img_1026.jpg

Martsa Műterem és Művészeti központ (frissítve11.02.)

A napokban bukkant fel egy újabb profil alatt futó hirdetés és végre magyar profillal rendelkezett. Kutattam-kerestem és eljutottam egy kedves művész hölgyhöz. Nagyon szomorúan mondta, hogy tehetetlenül áll, hiszen nem ismeri a lehetőségeit, nem tudja hova kell fordulni segítségért, de vélhetően kínai hekkerek törték fel az oldalát és hirdetést indítottak róla. Jelen állás szerint átvisz egy weboldalra, ahol szintén a gyanús 49 euróért, free-shiping-gel lehet hoverboardot vásárolni. Aki a Martsa Műterem-ből szeretne hoverboard-ot rendelni, az átlinkel az electric-scooters outlet oldalra. Itt a szolgáltató a dealhotvip . com-ra. Innen meg egyre kuszább, hogy kinek is fizetünk.

img_1263_2.png

Itt ez most tényleg egy lehetetlen helyzet, hiszen, mire bármit tehetünk, addigra már naiv vevőket kárósítanak.

LÉGY ÓVATOS! Minden ilyen oldal csak a kártyád adatait gyűjti. A nagy pénz nem abban van, hogy elutaltál pár eurót. A meglepetés a később eltűnő forintokban lesz. Sokszor ezek szintén kisebb összegek. Így lehet, hogy fel sem fog tűnni, hiszen sokan nem figyelik a részletes bankszámlakivonatukat.

 

Ezek a cégek a socialmédia neveiket váltogatják, így az összeg minden esetben árulkodó lehet. Minőségi hoverboardot, megbízható kereskedőtől nem kapunk 65-70 ezer forint alatt. Legyünk óvatosak, ez nem vicc.

A csak weboldallal rendelkező cégek esetében alapvetően óvatosságra intünk mindenkit, hiszen nehéz a felmerülő garanciális problémákat érvényesíteni. Sokszor külföldi cégek állnak a háttérben (román, ukrán, orosz) és nehézkes a csomag visszaküldése. Rosszabb esetben meg is szűnnek, hamarabb, mint gondoljuk.

Már nem üzemelő cégekkel is nehéz lehet a dolgunk, hiszen a Rollerboard 3 év! garanciát ígért, de 10 hónap üzemelés után bezártak. Minden felmerülő hibát saját költségre javíthat a vevő. Hasonló az eset egy szolnoki cégnél, akik már a neten sem elérhetőek és több hibás boardot is márkafüggetlen szervizekben javíttatnak a cserbenhagyott vevők. A használt boardokat érdemes bevizsgáltatni, mert bonyolult elektronika miatt nehezen megállapíthatóak a rejtett hibák.

Nemzetközi szuper vételekből is készültünk pár példával. Tanulságosak!

Angliából hazaküldött OLCSÓ hoverboard, ami egy töltést bírt. Soha többet nem kapcsolt be. Javítás kiküldéssel szinte lehetetlen. Javítási költsége magyar márkafüggetlen szervizben (ihover.hu forrás) 37.000 forint.

Francia ajándék kis kapacitású akkumulátorral, ami nagyobb áramleadáskor kikapcsol és a felhasználó elesik vele. Ez például elkerülhető lett volna egy üzlettel, tesztelési lehetőséggel rendelkező kereskedőnél. Aksi csere költsége (ihover.hu forrás): 27.000 forint. Így már a nyereség sem túl nagy, de legalább összetörték magukat az első tesztelések alatt.

Szintén egy francia eset:

„Tisztelt Cím!

 

Barátunk Franciaországból hozott ajándékba egy Storex Urbanglide 65 hoverboard-ot, azonban csak addig tudtuk használni, amíg le nem merült, mert nem tudjuk feltölteni a szerkezetet. A töltő nem jelez, hogy töltene, ha a hoverboardot bekapcsoljuk "töltés" közben, akkor a board sárgán villog.

 

Sajnálatos módon a franciák egy e-mailem-re sem válaszoltak a probléma megoldásában, esetleg Önök tudnak a boardal foglalkozni?

 

Köszönettel,”

Szerbiában vásárolt:

ÁFA mentes megoldás mégsem érte meg annyira hosszú távon. Mivel az ottani garancia csak egy év volt, így már nem lehet visszavinni az elromlott eszközt. Silány minősége miatt teljes vezérlés és egy oldali motor csere 45.000 Ft. Drágább lett, mint egy itthon vásárolt, 2 év garanciával rendelkező hoverboard.

Nagyáruházak esete:

A madaras nagyáruház még óriás plakátolt is vele. Berendelt egy két konténerrel az alap modellből, hogy az árakat lenyomhassa. Azzal nem számolt, hogy nem minden gyártó dolgozik ugyanazzal a minőséggel. (A kereskedő dolga, hogy a gyártókat tesztelje ebben a zavaros piaci helyzetben.) Ismerős családban történt meg a kigyulladás. Mikor visszavitték, a vevőszolgálaton elmondták, hogy vigyázzunk vele, mert már többet visszahoztak ami kifüstölt.

Best byte: a fotó magáért beszél: nem hogy kipróbálni nem lehet de még a töltőt is elkavarták? : )

Médiában legalább van némi választék bár kipróbálni itt sem lehet, sőt a dobozba sem nagyon engedek bele kukucskálni vásárlás előtt.

Praktikerben is lehetett már kapni: elképzelem ahogy a hangos bemondóba kérnek egy kertészeti osztályos kollégát, aki majd megmutatja, hogy is kell használni...

Hogy adjuk segítséget is, összegyűjtöttük a megbízható kereskedéseket profiljukkal együtt.

Fontos szempontok a vásárlás előtt:

  • utánvét
  • magyar képviselet
  • szerviz háttér
  • szakértő segítség a választásnál
  • tesztelési lehetőség
  • raktárkészlet
  • üzlethelység, ahol megtekinthetőek a termékek
  • Később felmerülő kérdésekkel tudjunk hova fordulni

 

e-roll: 6.5 méretű hoverboardok nem túl széles választékban, de megbízható modellek és márka független szerviz.

ihover.hu: Nagy választékkal rendelkező szaküzlet Budapesten. Kezdetek óta jelen vannak a piacon és ingyenes oktatásaikkal írták be magukat a köztudatba. Úttörők a fejlesztő eszközök közé sorolásban is és fejlesztő pedagógussal is dolgoznak a biztonságos használat érdekében. Márka független szerviz és örök garanciás konstrukció is megtalálható a palettájukon.

ihover.hu

DC Hungária: Az eredeti mini segway hivatalos forgalamazó, magas áron jó minőséget árulnak. Nem összetévesztendő a hoverboar-dal. Használatuk is eltér egymástól. Erről találtunk egy jó videót, ami megmutatja a különbségeket és eloszlatja a modellek közötti zavarokat.

szakértői videó

A bejegyzés trackback címe:

https://hoverboard.blog.hu/api/trackback/id/tr4513146960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása